Susamlı Tatlı Kurabiye
Susamlı Tatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yahut margarin ( ben tereyağı kullanıyorum)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 5 yahut 6 su bardağı un ( denetimli kullanın)
Piştikten sonrası için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
Susamlı Tatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı sıvı yağ ve pudra şekerini güzelce karıştıralım.
- Kavurup soğuttuğumuz susam ceviz ve yumurtayı ekleyelim.
- Mısır nişastası kabartma tozunu ve 5 su bardağı unu eleyerek ekleyelim.
- Hamur ele yapışıyorsa azar azar un eklemeye devam edelim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam olsun.
- Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Üzerini güzelce kapatalım ki kurumasın hamur.
- Fındık büyüklüğünde hamurları yuvarlayalım ve 180 derecede pembe olacak formda pişirelim.
- Pişip soğuyan kurabiyeleri bir kaseye koyduğumuz pudra şekerine bulayalım.
Afiyet olsun.
Not: ben görsel için hepsini pudra şekerine buladım. Fakat olağanda servis yaparken pudra şekerine buluyorum. Tercih sizin.
Susamlı Tatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









