Susamlı Tahinli Kek

Susamlı Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • Çekilmiş ceviz
  • Susam

Susamlı Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c’ye ısıtın.
  2. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  3. Sıvı yağ, süt ve tahini ekleyip karıştırın.
  4. Un, kabartma tozu ekleyip karıştırma sürecine devam edin.
  5. Ben içine cevizde kattım isteğe bağlı katılmayabilir.
  6. Yağlanmış kalıba yada fırın kağıdına karışımı koyabilirsiniz.
  7. Üzerine çokça susam serptim.
  8. Yaklaşık 35-40 dakika denetimli pişirdim. (kürdan ile de test ettim pişip pişmediğine)
  9. Fırından çıkınca üzerini nemli bir bezle 5 dk kapatın, yumuşacık kalır.

Susamlı Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harire(meşhur Mardin Tatlısı)
Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son )
Elmalı Brokoli Salatası
Kandil Simidi
Patlıcanlı Domatesli Yaz Kahvaltısı
Fırında Havuçlu Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |