Susamlı Simit

Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Dışı için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç tüm gereçleri spatula ile karıştıralım.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ek edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Kullandığımız unun markasına nazaran ölçüde farklılık olabilir, denetimli eklemelisiniz.
  4. Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra toparlayalım ve tezgaha alıp dört eşit kesime keselim.
  5. Parçaları sırası ile alalım ve uzun şeritler halinde açalım.
  6. Oluşturduğumuz şeritlerin uç kısımlarını birleştirelim ve simit biçimini verelim.
  7. Tüm hamur bitene kadar bu halde şekillendirmeye devam edelim.
  8. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra evvel yumurta akına akabinde susama batıralım.
  9. Susamlı simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
  10. Hazırladığımız kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 180 °c fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
  11. Sürenin sonunda pişen ve oda sıcaklığına gelen tuzlu susamlı simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.

Susamlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Salatası
Kolay Pankek Pasta Tarifi
Un Helvası
Elmalı Toplar
San Sebastian
Kabarcık
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet