Susamlı Simit

Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Dışı için;
- 1 adet yumurta akı
- Susam
Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç tüm gereçleri spatula ile karıştıralım.
- Ardından unu yavaş yavaş ek edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Kullandığımız unun markasına nazaran ölçüde farklılık olabilir, denetimli eklemelisiniz.
- Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra toparlayalım ve tezgaha alıp dört eşit kesime keselim.
- Parçaları sırası ile alalım ve uzun şeritler halinde açalım.
- Oluşturduğumuz şeritlerin uç kısımlarını birleştirelim ve simit biçimini verelim.
- Tüm hamur bitene kadar bu halde şekillendirmeye devam edelim.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra evvel yumurta akına akabinde susama batıralım.
- Susamlı simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak biçimde yerleştirelim.
- Hazırladığımız kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 180 °c fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen ve oda sıcaklığına gelen tuzlu susamlı simitlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Susamlı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




