Susamlı Revani Tatlısı

Susamlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1’5 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon

Susamlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti üzerine koyup soğumaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra bir kaba yumurta ve şekeri alıp yeterlice çırpıyoruz.
  3. Daha sonra sıvı yağ,yoğurt ,kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip çırpıyoruz.
  4. En son irmiği ve unu ekliyoruz ,puding kıvamını elde ediyoruz.
  5. Yağlanmış tepsiye döküp üzerini susamla süsleyip 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
  6. Ilımış olan şerbeti birinci sıcaklığı çıkmış olan irmiğimize döküp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 🥰.

Susamlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Yeşil Mercimek Krep (Diyet)
Nohutlu Yeşil Mercimek Çorbası
Hardal Soslu Patates Salatası
Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen)
Fırında Nefis Baget
Hdabla | © 2025 |