Susamlı Pide Poğaça
Susamlı Pide Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 buçuk su bardağı un ( denetimli ekleyin)
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri,
- Maydanoz
Poğaçaları bandırmak için;
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
Susamlı Pide Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırıp unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan özlü bir hamur yoğuralım.
- Üzerine streç sinema ile kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıktığında 12 bezeyi ayırıp bezelerin her birinin ortalarını açıp çokça iç harcından koyalım.
- Kenarlarından kapatıp evvel sulandırılmış pekmeze ,daha sonra kavrulmuş susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı hallerde dizelim.
- Ortasından bıçak ile kesip açalım.
- Önce 200 derece fırın ayarında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip daha sonra fırın derecesini 170’e getirip kızarana kadar pişirelim yapacak olanlara afiyet olsun hoşça kalın 🥰⚘️.
Susamlı Pide Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













