Susamlı Mini Toplar

Susamlı Küçük Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı içine, akı dışına)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke (üzüm, elma fark etmez)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3 su bardağı un üzerini bulamak için;
- Kavrulmuş susam
- Yumurta akı
Susamlı Küçük Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamur için tüm materyalleri bir kapta birleştirin.
- Unu yavaştan ekleyin yumuşak kıvamda bir hamur olmalı.
- Küçük toplar yapıp; evvel yumurta akına, sonra bol susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
- 190 derece fanlı fırında nar üzere kızartalım afiyetle.
Susamlı Küçük Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




