Susamlı Mini Toplar

Susamlı Küçük Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı içine, akı dışına)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm, elma fark etmez)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Yaklaşık 3 su bardağı un üzerini bulamak için;

  • Kavrulmuş susam
  • Yumurta akı

Susamlı Küçük Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamur için tüm materyalleri bir kapta birleştirin.
  2. Unu yavaştan ekleyin yumuşak kıvamda bir hamur olmalı.
  3. Küçük toplar yapıp; evvel yumurta akına, sonra bol susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
  4. 190 derece fanlı fırında nar üzere kızartalım afiyetle.

Susamlı Küçük Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Proteinli Pankek
Şeritli Peynirli Poğaça
Anne Kurabiyesi
Puf Börek
Tavuk Kapama
Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda)
Hdabla | © 2024 |