Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta (sarısını içine beyazını üzerine ayırıyoruz )
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Dışı için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1 yumurta beyazı

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştıralım ,en son unu ek edip karıştıralım.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlayalım.
  3. Uzun olanlar için ise hamuru buzdolabı poşetini ortadan ikiye katlayıp kat olan kısma hamuru yerleştirip bastırarak yuvarlayalım çok bastırmadan hafif bir biçimde.
  4. Önce yumurta sarısına daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  5. Üzerine bıçakla çizikler atalım. Tabi istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz o farklı bahis.
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden 🥰.

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye
Aperatif Bowl
Pratik Borcamda Kedi Dili Pastası
Simit Pizza
Avokadolu Orman Meyveli Soğuk Mousse (Pcos Dostu – Yaz Tatlısı)
Viral Dubai Çikolatalı Cheescake
Hdabla | © 2025 |