Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri elimizle karıştırıyoruz daha sonra aldığı kadar unu ekliyoruz herkesin de dediği üzere kulak göğsü kıvamında olması gerekiyor.
  2. Ayrı bir kapta pekmezli su yapıyoruz ( 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı kadar su ).
  3. Susamı da bir kaba koyuyoruz yapmış olduğumuz hamuru küçük bezeler yapıp evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp 180 derecede pişirmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Latte Pasta
Kadayıflı Muhallebi
Pudra Şekerli Şerbetli Tatlı
Tuzlu Kurabiye
Yalancı Profiterol (Yalancı Ama Seviyorum Diyorsan Kaydet)
Starbucks Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |