Susamlı Çıtır Rulo

Susamlı Çıtır Rulo Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • Baklavalık yufka (ben yarısını kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin yada eritilmiş tereyağ

Aradı için;

  • 1 su bardağı susam
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Susamlı Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için materyalleri tencereye alalım.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika pişirelim.
  3. Biraz ağır bi kıvamda olsun şerbet. Soğumaya bırakalım.
  4. 2 yufkayı üst üste tezgaha alalım.
  5. Yağları karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.
  6. Katlayıp tekrar yağ sürüp ortasına susam ve tarçını karıştırıp yayalım.
  7. Görseldeki üzere kapatıp rulo biçimini verip 3 dilim halinde keselim.
  8. Borcama alıp kalan yağı üzerlerine gezdirelim.
  9. 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkan tatlıyı çabucak soğuk şerbetle buluşturalım.
  11. Şerbeti çekince servise hazır. Afiyet olsun.

Susamlı Çıtır Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Nişastalı Tahin Kurabiye
Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi
Haşhaşlı Çörek Tarifi (13-15 Adet)
Tahinli Kadayıflı Kurabiye
Patlıcan Sarma Kebabı
Salatalık Mezesi
Hdabla | © 2025 |