Susam Rüyası

Susam Düşü Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4.5-5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

Susam Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba margarin,sıvı yağ,tuz,sirke, toz şeker,su ve sirkeyi karıştıralım.
  2. Daha sonra mahlep ve kabartma tozu nu ekliyoruz. Denetimli biçim de unu da ekliyoruz.
  3. Ben bu tarife yuvarlak halini yakıştırdığım için yuvarlak veriyorum siz isterseniz kurabiye kalıblarıyla yahut istediğiniz formu de verebilirsiniz. Yumurta akını sürüp susam serpebilirsiniz.
  4. Daha evvel 185 derece ısıttığımız fırına yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip fırına vermeye hazır. Denetimli biçimde pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Susam Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fettucini Bolonez
Patlıcan Balığı
Kürt Böreği (Videolu)
Etli Karalahana Sarması
Köz Biber Salatası
Çilekli Pamuk Pasta
Hdabla | © 2025 |