Süper Ağlayan Pasta

Süper Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 25 gramlık bir paket kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı soğuk süt

Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Çikolata sosu:
  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Fındık parçaları

Süper Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtaları yumurtalar beyazlaşana kadar çırpalım. Karışıma evvel sıvı sonra katı materyalleri ekleyip tekrar çırpalım. Çok katı bir karışım olmuyor. Yağlanmış borcama karışımı dökelim. (ben büyük uzunluk dikdörtgen borcam kullanıyorum)
  2. 180 derecede 20-25 dakika pişirelim. (süre farklılık gösterebilir) kek pişince bıçakla ya da kürdanla her tarafından delikler açıp 1 su bardağı sütü her yerine gezdirelim.
  3. Muhallebi için; tüm gereçleri daima karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirelim. 10-15 bekletip kekin üzerine eşit biçimde yayalım.
  4. Çikolata sosunu da daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra muhallebinin üzerine yeniden eşit biçimde yayalım. (çikolata sosunu sıcak dökerseniz muhallebi ile karışabilir).
  5. Son olarak üzerine çokça fındık kırığı serpelim. Birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Ben bazen akşam muhallebiyi kekin üzerine döküp buzdolabına kaldırıyorum. Sonraki gün çikolata sosunu ekliyorum.

Süper Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Gözleme (Videolu)
Enfes Cevizli Kurabiye Tarifi
Tavuk Yemeği
Avokado Ezmesi
Herşey İçinde Bazlama (Mayalı)
Cevizli Un Helvası
Hdabla | © 2024 |