Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı toz kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 2 paket sütlü çikolata
- 6 dilim hazır kakaolu kek
- 1 su bardağı soğuk su
Süslemek için;
- Az hindistan cevizi
- Az antep fıstığı tozu
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un,nişasta,toz şeker,kakao bunu tencerede harmanlayıp üzerine 1 litre süt ve yumurta sarılarını koyup iyicene çırpalım.
- Ocağa alıp göz göz olana kadar pişirelim ocaktan alalım.
- Tereyağ ve çikolataları içerisine ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- En son bir bardak soğuk suyu döküp yeterlice açalım özleştirelim.
- Kaselere küçük küp doğranmış kekleri kaselerin tabanına yerleştirelim.
- Üzerine supangleyi eşit paylaştıralım.
- Hindistan cevizi ve antep fıstığı tozu ile süsleyelim.
- Sıcağı geçtikten sonra buzdolabında servis yapana kadar dinlendirelim afiyet olsun.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






