Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1  su bardağı soğuk su

Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  2. Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek hoş bir formda karıştıralım ve ocağa alalım.
  3. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  4. Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  7. Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er kesim kek dilimi yerleştirelim. Şayet kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
  8. Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  9. Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Kurabiye
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi
Tavuk Dünyası Kekiklim
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)
Bol Şifa Deposu Tavuk Çorbası
Çikolatalı Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet