Sünger Gibi Nefis Rulo Pasta
Sünger Üzere Nefis Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Arası için;
- Muz
- Çilek
Üzerini süslemek için ;
- Toz antep fıstığı
- Çikolata sosu
- Çilek
Sünger Üzere Nefis Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabımıza yumurtalarımızı alalım.
- Üzerine şekeri ilave edelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra süt, sıvı yağ, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek gereçler büsbütün karışana kadar tekrar çırpalım.
- Fırın tepsimizi tezgaha alalım, üzerine pişirme kağıdını serelim, kek hamurumuzu fırın tepsimize boşaltalım.
- Hamurumuz güzelce yayıldıktan sonra spatulayla düzeltelim.
- Kekimizi evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 10dakika kadar pişmeye bırakalım. Bizde bu sırda pastamızın muhallebisini hazırlayalım.
- Bunun için tencereye sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım ve tenceremizi ocağa alalım.
- Ocağın altını açarak muhallebimiz yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayan muhallebimizi ocaktan alalım, vanilyayı da ek ederek tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Soğuma evresinde muhallebimizi sık sık karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin iki kenarından da keselim.
- İsteğe bağlı olarak kekimizin üzerindeki kahverengi kabuğu soyalım.
- Kabuklarını büsbütün temizledikten sonra kekimizi aykırı çevirelim ve üzerindeki pişirme kağıdını dikkatli bir biçimde soyalım.
- Bıçak yardımı ile kekimizi 8 eşit modüle keselim, soğuyan muhallebimizi krema sıkma torbasına dolduralım.
- Muhallebiyi kek modüllerinin üzerine eşit bir halde sıkalım. Dilerseniz kaşık yardımı ile de muhallebinizi keklerin üzerine yayabilirsiniz.
- Son olarak kremanın üzerine ince ince dilimlediğimiz muzları yerleştirelim, üzerine de çikolata kesimleri serpelim.
- Daha sonra rulolarımızı saralım. Ruloları sararken krema taşarsa bıçak ya da spatula yardımı ile düzeltebilirsiniz.
- Rulolarımız hazır olduktan sonra üzerini istediğimiz biçimde süsleyelim. Ben benmari tarzı eritilmiş çikolata ile üzerine çizgiler oluşturdum. Renk vermesi için antep fıstığı ile süsledim. Tıpkı vakitte rulo pastalarınızı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirirseniz tadı daha uygun yerine gelecktir şimdiden deneyenlere afiyet olsun. 😘😍🥰.
Sünger Üzere Nefis Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






