Sulu Köfte (Dağılmayan)

Sulu Köfte (Dağılmayan) Tanımı İçin Malzemeler
- buzluk köfte tarifimden hazırladığım köfteler
- 3 patates
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sulu Köfte (Dağılmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buzluktan köfteler çıkarılır birbirinden ayrılıp yumusayincaya kadar beklenir (kısa müddette çözülüyor).
- Buzu çözülen köfteler biraz una bulanır 3-patatesler soyulur.
- Tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
- Patatesler 5 dakika kavrulur.
- Salca eklenir 1-2 dakika kavrulur.
- Sıcak su eklenir.
- Su kaynayınca köfteler eklenir.
- Tuz eklenir.
- Bu basamakta dağılmasın diye tuzu için biraz karıştırılır bırakılır.
- Tencerenin kapağı kapatılır 25 dakika kısık ateşte pişirilir.
- 5 dakika dinlensin birinci sıcağı geçsin, servise hazır. Afiyet olsun 🩷.
Not:2 bireyiz. Tanım 3 kişilik. Bir tabak daha çıktı köfteler az koyduğumdan sulu patates yemeği olarak yedik üçüncü tabak için köfte ölçüsü arttırabilir☝️⚠️.
Sulu Köfte (Dağılmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




