Sulu Köfte (Buzluğa Koymak İçin)

Sulu Köfte (Buzluğa Koymak İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sulu Köfte (Buzluğa Koymak İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymanın üzerine rendelenmiş ve suyu alınmış soğan ve sarımsak, yumurta ve baharatlar eklenir. 10 dakika yoğurulur dolapta 10 dakika dinlendirilir.
  2. Küçük küçük yuvarlanıp biçim verilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde.
  3. Buzdolabı poşetlerine porsiyonlarina nazaran ayrılıp konulur buzdolabında dinlendirildikten sonra buzluğa konulur.

Not:2 bireyiz. Kişi başı 20 adetten 4 yemeklik çıktı🍽️.

Sulu Köfte (Buzluğa Koymak İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Köftesi
Porsiyonluk Künefe
Lokum Gibi Fırında Balkabağı Tatlısı
Bol Meyveli Yaş Pasta
Hilorik Ekşili Köfte (Diyarbakır’a Özgü)
Milchschnitte (Süt Dilimi)
Hdabla | © 2025 |