Sulu Köfte
Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 tane patates
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates sosu (ben kışlık olarak yaptığım sostan kullandım sizler marketten hazır domates sosu alıp kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı köfteli esmer bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köfte harcı
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftemizi yapmakla başlayalım bir kabın içine kıymamızı alalım üzerine baharatlarını ekleyelim ve güzelce yoğurmaya başlayalım üzerine sarımsakları rendeleyelim.
- 1 yemek kaşığı bulguru ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim bir küçük tepsiye unumuzu dökelim ve elimizle her yere yayalım.
- Köftemizi küçük misket formunda yuvarlayalım ve unlu olan tepsimize koyalım köftelerimizin her yerini una bulayacak halde tepsimizi biraz sallayalım.
- Tenceremizi ocağın üzerine alalım 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı ek edelim, kuru soğanımızı yemeklik olacak formda doğrayalım salçamızı ve domates sosumuzu ek edelim ve kavuralım.
- Patatesimizin kabuklarını soyalım ve biraz iri olacak halde küp küp dilimleyelim. Tenceremize patatesimizi ek edelim ve un ile buladığımız köfteleri yavaş yavaş elimizle koyalım.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edelim biraz karıştıralım fazla karıştırmayalım ki patateslerimiz ve köftelerimiz ezilip dağılmasın orta ara suyunu denetim etmeyi unutmayalım patatesimiz ve köftelerimiz piştiyse su ek etmeye gerek kalmaz. Pişmemişse siz denetimi bir halde su ek edebilirsiniz. Yanına erişte yapabilirsiniz.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













