Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte materyalleri;

  • 250 gr dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 soğan rendesi (suyu sıkılmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer gereçler;

  • 1 paket buzluk bezelyesi (yaklaşık 600 gr )
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 yemeklik doğranmış soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftemizi yapıyoruz. Bir kaba kıyma ,rendelenmiş soğan,sarımsak, galeta unu, yumurta ,baharatları ve tuzu ekleyerek yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra harçtan küçük küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz.
  3. Daha sonra bir tencereye sıvı yağı,salça ve toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz.
  4. Daha sonra suyumuzu ek ediyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra bezelyeyi ek ediyoruz.
  6. Bir 10 dakika evvel bezelyenin pişmesi için kaynatıyoruz.
  7. Daha sonra patates ve havuçumuzu ek edip bı 10 dakikada bu biçimde kaynatıyoruz.
  8. Ve en son köftelerimizi ek ediyoruz yemeğimiz pişene kadar denetimli bir halde kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun 🌺.

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Sebzeli Karides
Tavada Şipşak Kazandibi
Pizza Poğaça
Soslu Biberli Köfte
Yumuşacık Dana Pöç (Kolay Lezzetli Sağlıklı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet