Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram yağsız kıyma
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 litre su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine kıymayı, bulguru, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, unu, irmiği karabiber, kırmızı biber ve nane koyup güzelce yoğurunuz.
- Sonra küçük bir kaseye yağ koyup orta sıra elinizi batırıp, küçük bilye halinde avcunuzda yuvarlayınız.
- Pişirme kalbinizin içine tereyağı koyup eritiniz sonra içine salçayı koyup bir iki çeşit çeviriniz tuzu ve naneyi ek ediniz, kaynamaya bırakınız.
- Kaynayan suya yapmış olduğunuz köfteleri içine atınız kıvam alıncaya kadar pişiriniz. Çorbanız hazırdır.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








