Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yağsız kıyma
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorbası için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 litre su

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine kıymayı, bulguru, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, unu, irmiği karabiber, kırmızı biber ve nane koyup güzelce yoğurunuz.
  2. Sonra küçük bir kaseye yağ koyup orta sıra elinizi batırıp, küçük bilye halinde avcunuzda yuvarlayınız.
  3. Pişirme kalbinizin içine tereyağı koyup eritiniz sonra içine salçayı koyup bir iki çeşit çeviriniz tuzu ve naneyi ek ediniz, kaynamaya bırakınız.
  4. Kaynayan suya yapmış olduğunuz köfteleri içine atınız kıvam alıncaya kadar pişiriniz. Çorbanız hazırdır.

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Patates Salatası
Peynirli Gül Böreği
Mercimekli Lazanya (Vejeteryan Sağlıklı Alternatif)
Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik)
Artan Yeşil Mercimek Yemeğinden Çorba (İsraf Etmeyin Bu Çorba Harika Oluyor)
Dereotu Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet