Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel)
Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg İzmir üzümü
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- 5-6 karanfil
Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekeri ve suyu tencereye aldım. 10-15 dakika şeker eriyene kadar kaynattım.
- Üzümü ek ettim. 30- 35 dakika, suyu yoğunlaşana kadar kaynattım. Orta ateşte.
- Ocaktan indirmeden evvel limon suyunu ve karanfili ek ettim. 4- 5 dakikada kaynattıktan sonra altını kapattım.
- Sıcak olarak kavanoza aldım. O da sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabında koruma ediyorum. Sıhhat ve afiyetle 🌺.
Sultani Reçeli (İzmir Üzümünden Reçel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















