Sultani Bezelye
Sultani Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo sultani bezelye
- 1 adet küçük soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Yarım küp şeker
Sultani Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyeleri temizleyelim.
- Soğanı ve domatesi küp küp doğruyalım.
- Bir tencereye sırasıyla yağ, soğan, bezelye, domatesi ekleyelim.
- Son olarak üzerine şeker, tuz ve toz biberi mi de ekleyerek ocağa alalım.
- Önce orta ateşte cızırdamaya başladığında kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim. Suyunu denetim etmeyi unutmayın. Şayet çok çekerse şu eklemek gerekebilir.
- Dilerseniz servis ederken üzerine kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun :).
Sultani Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









