Sultani Bezelye

Sultani Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo sultani bezelye
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım küp şeker

Sultani Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri temizleyelim.
  2. Soğanı ve domatesi küp küp doğruyalım.
  3. Bir tencereye sırasıyla yağ, soğan, bezelye, domatesi ekleyelim.
  4. Son olarak üzerine şeker, tuz ve toz biberi mi de ekleyerek ocağa alalım.
  5. Önce orta ateşte cızırdamaya başladığında kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim. Suyunu denetim etmeyi unutmayın. Şayet çok çekerse şu eklemek gerekebilir.
  6. Dilerseniz servis ederken üzerine kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun :).

Sultani Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sote Sebzeli Patates Salatası
Kuru Üzümlü Pudingli Kek
Sirkeli Börülce
Mozaik Tatlısı
Haşhaşlı Revani
Sarı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |