Sultan Tatlısı
Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Un (yumuşak bir hamur olsun hamur toparlandığı an un eklemeyin)
Dışı için;
- Mavi haşhaş
- Ceviz yada fındık
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dövülmüş ceviz hariç tüm malzemeyi yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın.
- En son dövülmüş cevizi ekleyerek hamuru toparlayalım.
- Yuvarlak biçimde verip üzerine ceviz yada fındık koyalım.
- Mavi haşhaşa bulayalıp tepsiye dizelim.
- 175 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatalım.
- Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dk kaynatalım ve ocaktan alıp ılıklaştıralım. Soğuğa yakın olsun.
- Fırından aldığımız tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim. Afiyet olsun 🎈.
Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








