Sultan Reşat Pilavı

Sultan Reşat Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet domates (rendelenecek)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Köfte için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi (veya 1 kaşık galeta unu)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sultan Reşat Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir.
  2. Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiberle birlikte yoğrularak misket köfteler yapılır.
  3. Yağda kızartılır.
  4. Pilav için tencereye tereyağı alınır. Rendelenmiş domatesler biraz sotelenir.
  5. Suyu süzülmüş pirinçler eklenir, biraz daha kavrulur, sıcak suyu koyduktan sonra kısık ateşte pişirilir, demlenmeye bırakılır.
  6. Derin bir kase altına köfteler konur, üzerine pilav eklenir.
  7. Servis tabağına aksi çevrilir, kalan köfteler de yanlarına koyularak servis edilir.

Sultan Reşat Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Pasta
Mayalı Yumuşacık Puf Puf Poğaça
Fincan Böreği
Erişteli Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası
Susam Kavurma (Kunci)
Simit Tarifi
Hdabla | © 2025 |