Sultan Lokumu

Sultan Lokumu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 100 gram un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 200 gram şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Bulamak için;

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Sultan Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için vanilya ve tereyağı dışında tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştıralım.
  2. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte daima karıştırarak muhallebi yoğunlaşana kadar pişirelim.
  3. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  4. Güveçleri ya da suffle kaplarını soğuk su ile ıslatalım böylelikle tatlımız kaplardan daha kolay çıkacaktır muhallebiyi kaplarımıza hisse edelim üzerini streç sinema ile kapatıp ve bir gece buzdolabında bekletelim.
  5. Tatlıyı buzdolabından çıkaralım ve elinizle tatlının kenarlarına yavaşça bastırarak içerisine hava girmesini sağlayalım kenarlarından yavaşça açarak tatlıyı aykırı çevirip kabından dikkatlice çıkaralım hindistan cevizine bulayıp servis edelim tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
  6. ‼️ Yanına orman meyveli sosla servis ettim.

Malzemeleri tartmadım ölçü bardağındaki gram göstergesiyle yaptım.

Sultan Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beğendili Sarımsak Soslu Köfte
Sütlü Revani
Tavuk Baget Haşlama
Sebzeli Pizza Tarifi
Tavuk Etli Gril Sebze
Yoğurtlu Kömbe
Hdabla | © 2025 |