Sufle
Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Ortasına koymak için;
- 1 er yemek kaşığı kahvaltılık çikolata yahut her kase için 3 modül bitter çikolata
Üzeri için:
- Dilerseniz pudra şekeri yahut vanilyalı dondurma
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpalım.
- Kase yahut güveçleri yağlayalım.
- Hamurumuzun birazını kaselere hisse edelim.
- Ortalarına çikolatayı koyup üzerini kalan hamurla kapatalım.
- Güveçte 4 kase çıkıyor.
- Kaselerimizi tencereye alalım.
- Kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyelim ocağı yakalım.
- Ağzı açık 3 dk, ağzı kapalı 7 dk pişirip ocağı kapatıp sıcak sıcak servis edelim.
- Dakikasına kesinlikle uymanızı tavsiye ederim😊.
- Üzerine bir top vanilyalı dondurma ilede servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Sevgilerimle💕💕💕.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






