Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Ortasına koymak için;

  • 1 er yemek kaşığı kahvaltılık çikolata yahut her kase için 3 modül bitter çikolata

Üzeri için:

  • Dilerseniz pudra şekeri yahut vanilyalı dondurma

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpalım.
  4. Kase yahut güveçleri yağlayalım.
  5. Hamurumuzun birazını kaselere hisse edelim.
  6. Ortalarına çikolatayı koyup üzerini kalan hamurla kapatalım.
  7. Güveçte 4 kase çıkıyor.
  8. Kaselerimizi tencereye alalım.
  9. Kaselerin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyelim ocağı yakalım.
  10. Ağzı açık 3 dk, ağzı kapalı 7 dk pişirip ocağı kapatıp sıcak sıcak servis edelim.
  11. Dakikasına kesinlikle uymanızı tavsiye ederim😊.
  12. Üzerine bir top vanilyalı dondurma ilede servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Sevgilerimle💕💕💕.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Üzü Kuymağı
Kartopu Pasta
Damla Çikolatalı Kurabiye
Makarna Salatası
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye
Pratik Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |