Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- Bitter çikolata 80 gr
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
- Pudra şekeri
- Ceviz
- Çilek vs
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tava içine tereyağı konulur, kısık ateşte eritilir.
- Bitter çikolata küçük küçük kesimlere ayrılıp eklenir.
- Çikolata eriyince ocağın altını kapatılır.
- Eriyen çikolata üzerine yarım su bardağı un konulur. Un kaşık yardımıyla karıştırılır, pürüzsüz hale getirilir, ılımaya bırakılır.
- Orta uzunluk kap içine 2 yumurta üzerine şeker eklenir. Mikserle güzelce köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine ılıyan çikolata karışımı eklenir, mikserle karıştırılır.
- Sufle kabının tabanına ve yanlarına oda sıcaklığında erimiş tereyağı sürülür az un serpilir.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında toprak kapta 6-7 dakika, sufle kabında 5-6 dakikada pişirilir. (her fırının ayarı farklı).
Not:Fazla pişmemesine itina gösterin yoksa keke dönüşür akışkanlığını kaybeder. Afiyet olsun 🩷.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








