Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Çikolata

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı şekeri uygun karıştırma kabına alalım.
  2. Köpük köpük oluncaya dek çırpalım.
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı sütü ekleyip yeniden çırpalım.
  4. Ardından 8 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip çırpalım.
  5. Isıya dayanıklı  sufle kaplarını alalım.
  6. Hazırladığımız hamuru paylaştıralım.
  7. Yarısına kadar dolduralım her kabı.
  8. Hamurların tam ortasına  sütlü çikolata yahut bitter çikolata 2’şer tablet ekleyelim.
  9. Ocakta kaynamış olan tenceredeki suya kapları yerleştirelim ve ağzını kapatalım.
  10. Kısık ateşte 15 dakika pişirelim. 15 dakikanın akabinde.
  11. Suflelerimizi tencereden çıkaralım.
  12. Üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edelim. Afiyet olsun;).

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Susamlı Kurabiye
Çıtır Salatalık Turşusu
Lotus Cheesecake
Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası
Tavada Kazandibi
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak
Hdabla | © 2025 |