Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

İçi için;

  • Tablet çikolata (yoksa 1 kişi için 1 yemek kaşığı nutella da olur)

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker uygun bir kaba alınıp güzelce çırpılır.
  2. Ben mikserle değil olağan el çırpıcısıyla çırpmayı tercih ediyorum suflede.
  3. Ardından öteki gereçlerde eklenip homojen hale gelene kadar yeterlice karıştırılır.
  4. Güveçlere eşit formda dökülüp ortalarına modül çikolatalar yerleştirilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fanlı ayarda fırında 15 dk. (fırına nazaran değişir dikkatli olun içi pişmesin) kabarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun🤩.

Harcı hazırlayıp güvece ( yada istediğiniz ısıya sağlam bir fırın kasesine) döktükten sonra içine koymak için kaç kase ise o kadar modül çikolata. örn. 2 kişilik için her bir kaseye bir kesim tablet çikolata ortasına yerleştirilir.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kat Kat Milföy
Tam Kıvamlı Muhallebi Tarifi
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Çiçekli Tart
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Lahanalı Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet