Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram çikolata
  • 4 yemek kaşığı şeker (tatlı sevenler bir iki yemek kaşığı fazla koyabilir ben çok şekerli sevmiyorum)
  • 3 adet orta uzunluk yumurta
  • 60 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı un

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 3 adet yumurtayı kırıyoruz ve şekerini ekleyip, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ocağa tereyağımızı alıyoruz.
  3. Eriyen tereyağının altını kapatıp üzerine çikolatalarımızı ekliyoruz, ben bitter çikolata kullanıyorum isteyen damak zevkine nazaran sütlü kullanır.
  4. Çikolatalar eridikten sonra unu da üzerine ekliyoruz.
  5. Çikolatalı unlu karışımı yumurta karışımına yavaşça çırparak katıyoruz.
  6. Sufle kaplarımızı tereyağı ile yağlayıp, akabinde unluyoruz.
  7. Suflemizi airfryerda 180 derecede 6 dakika kadar pişiriyoruz. Fırın kullanacak olanlar fırını evvelce ısıtıp 6-7 dakikaya atabilirler.

Not:Tarifde belirttiğim pişme mühleti görseldeki boyuttaki sufle kapları içindir. Sizin kaplarınıza nazaran bu müddet bir iki dakika değişebilir.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Sebzeli Et Yemeği
Çarliston Biber Mezesi
Asla Dağılmayan Sulu Köfte
Gavalı Reçeli
Tavuk Midye Tava
Doyurucu Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |