Sufle
Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram çikolata
- 4 yemek kaşığı şeker (tatlı sevenler bir iki yemek kaşığı fazla koyabilir ben çok şekerli sevmiyorum)
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 60 gram tereyağı
- Yarım su bardağı un
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 3 adet yumurtayı kırıyoruz ve şekerini ekleyip, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ocağa tereyağımızı alıyoruz.
- Eriyen tereyağının altını kapatıp üzerine çikolatalarımızı ekliyoruz, ben bitter çikolata kullanıyorum isteyen damak zevkine nazaran sütlü kullanır.
- Çikolatalar eridikten sonra unu da üzerine ekliyoruz.
- Çikolatalı unlu karışımı yumurta karışımına yavaşça çırparak katıyoruz.
- Sufle kaplarımızı tereyağı ile yağlayıp, akabinde unluyoruz.
- Suflemizi airfryerda 180 derecede 6 dakika kadar pişiriyoruz. Fırın kullanacak olanlar fırını evvelce ısıtıp 6-7 dakikaya atabilirler.
Not:Tarifde belirttiğim pişme mühleti görseldeki boyuttaki sufle kapları içindir. Sizin kaplarınıza nazaran bu müddet bir iki dakika değişebilir.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












