Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük havuç (tercihe bağlı olarak)
- 2 diş sarımsak
- 3 parmak genişliğinde kangal sucuk
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates sos
- Küçük modül kurutulmuş acı arnavut biberi
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 5-5 su bardağı kaynar su
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir gün evvelce kuru fasulyeyi yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup ıslatın.
- Ertesi gün tekrar sudan geçirip süzdürün.
- Düdüklü tencereye ince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup kavurun.
- Sucugu ve havucu dilimleyip ekleyin.
- Bir iki dakika kavurduktan sonra salçayı domates sosu koyup karıştırın.
- Fasulyeyi ekleyip bir dakika kavurun.
- Suyunu ve baharatlarını ek edip düdüklünün kapağını kapatın.
- Buhar çıkışından sonra 10 dakika pişirin.
- Benim düdüklüm çabuk pişiriyor siz düdüklünüzün pişirme müddetine nazaran ayarlayın.
Afiyet olsun.
Not; Ben düdüklünün kapağını açınca ocakta bir iki dakika ağzı açık kaynatıyorum.
Böylece fasulye daha kıvamlı ve özlü oluyor.
Her bakliyatın pişme ve su çekme özelliği farklılık gösterebilir.
Benim fasulyeye 5,5 su bardağı su ülkü geldi.
Acı seviyorsanız kurutulmuş biber çok hoş lezzet katıyor.
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









