Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasülye (önceden ıslatmadım)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük kase ince doğranmış sucuk
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 5 su bardağı su
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bardak fasulyemizi yıkayıp, bir tencerede üzerine geçecek kadar su ek edip 10 dk kadar haşlayalım ve suyunu dökelim.
  2. Fasulyeler süzülürken düdüklü tenceremize sıvı yağ ekleyelim ve içine ince doğranmış soğanları atalım,kavuralım.
  3. Soğanın rengi değişince salçamızı ve doğranmış sucuklarımızı içine ekleyip üzerine tereyağ da ek edip kısa bir mühlet daha kavuralım.
  4. Kavrulan malzemelerimize fasulyeleri ve kimyonumuzu ekleyip karıştıralım.
  5. Tenceremize 5 su bardağı suyu ekleyip düdüklümüzü kapatalım.
  6. Ben 2. Ayarda (et ve bakliyat pişirme kısmı)30 dakika kısık ateşte pişirdim.
  7. Düdüklü tencerenizin ayarına nazaran süreyi farklı da planlayabilirsiniz.
  8. Düdüklünün kapağını açtıktan sonra isteğinize nazaran ölçüsü ayarlayarak tuzunuzu ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.

Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebap
Domatesli Bulgur Pilavı
Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı)
Airfryer’da Kabuklu Patates
Pazı Kavurma
Çiğköfte
Hdabla | © 2025 |