Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasülye (önceden ıslatmadım)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük kase ince doğranmış sucuk
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 5 su bardağı su
- 1 dolu çay kaşığı tuz
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir bardak fasulyemizi yıkayıp, bir tencerede üzerine geçecek kadar su ek edip 10 dk kadar haşlayalım ve suyunu dökelim.
- Fasulyeler süzülürken düdüklü tenceremize sıvı yağ ekleyelim ve içine ince doğranmış soğanları atalım,kavuralım.
- Soğanın rengi değişince salçamızı ve doğranmış sucuklarımızı içine ekleyip üzerine tereyağ da ek edip kısa bir mühlet daha kavuralım.
- Kavrulan malzemelerimize fasulyeleri ve kimyonumuzu ekleyip karıştıralım.
- Tenceremize 5 su bardağı suyu ekleyip düdüklümüzü kapatalım.
- Ben 2. Ayarda (et ve bakliyat pişirme kısmı)30 dakika kısık ateşte pişirdim.
- Düdüklü tencerenizin ayarına nazaran süreyi farklı da planlayabilirsiniz.
- Düdüklünün kapağını açtıktan sonra isteğinize nazaran ölçüsü ayarlayarak tuzunuzu ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 😋.
Sucuklu Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








