Sucuklu Biberli Ekmek
Sucuklu Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur gereçleri;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 3 su bardağı un
Hamur üzerine iç gereçler;
- 200 gram rendelenmiş sucuk
- 150 gram lor kaşar peyniri
- 1 adet ince doğranmış kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı yedibaharat
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı isot biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hamur üzerine gereçler;
- Göz kararı isot biber
- Beyaz susam
- Çörek otu
- Kekik
- Zeytinyağı
Sucuklu Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kasenin içine, oda ısısında yoğurt, sıvı yağ, maden suyu, toz şeker,toz maya,ilave ederek, birlikte tüm malzemeyi karıştıralım.
- Ardından un, tuz, ek ederek, hamuru kulak göğsü kıvamında yoğurun. Hamuru yarım saat, üzeri kapalı dinlendirin.
- Hamurun iç harcını hazırlayalım, karıştırma kasenin içine, rendelenmiş sucuk,ince doğranmış soğan,çiğ köftelik yedi baharat,biber salçası,kaşar lor peyniri, sıvı yağ, kimyon,isot biber,ilave ederek birlikte tüm harcı karıştırın.
- Mayalanan hamuru, istediğiniz büyüklükte modüller alıp, yuvarladıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Ardından tepsinin üzerine, streç sinemayla kapatıp yirmi dakika, tepsi mayasının gelmesi için, hamuru bekletin.
- Tepside dinlenen hamurun parmaklarınızla yavaşça bastırın.
- Ardından hazırlanan iç harçtan hamurun üzerine kaşık yardımıyla yayın.
- Son olarak hamurun üzerine, göz kararı,susam, çörek otu,isot biber,serpelim.
- Ardından, son olarak,hafifçe üzerine, zeytinyağı gezdirin.
- 180 derecede 25 dakika denetimli olarak biberli ekmeği pişirin. Afiyet olsun 🙏🪷.
Ben kendi fırın ayarıma nazaran, ön ısıtma yapılmadan,soğuk fırında,180 derecede 25 dakika,da biberli ekmeği pişirdim. 🙏🪷.
Sucuklu Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










