Sucuklu Biberli Ekmek

Sucuklu Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur gereçleri;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un

Hamur üzerine iç gereçler;

  • 200 gram rendelenmiş sucuk
  • 150 gram lor kaşar peyniri
  • 1 adet ince doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı yedibaharat
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı isot biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hamur üzerine gereçler;

  • Göz kararı isot biber
  • Beyaz susam
  • Çörek otu
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Sucuklu Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içine, oda ısısında yoğurt, sıvı yağ, maden suyu, toz şeker,toz maya,ilave ederek, birlikte tüm malzemeyi karıştıralım.
  2. Ardından un, tuz, ek ederek, hamuru kulak göğsü kıvamında yoğurun. Hamuru yarım saat, üzeri kapalı dinlendirin.
  3. Hamurun iç harcını hazırlayalım, karıştırma kasenin içine, rendelenmiş sucuk,ince doğranmış soğan,çiğ köftelik yedi baharat,biber salçası,kaşar lor peyniri, sıvı yağ, kimyon,isot biber,ilave ederek birlikte tüm harcı karıştırın.
  4. Mayalanan hamuru, istediğiniz büyüklükte modüller alıp, yuvarladıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. Ardından tepsinin üzerine, streç sinemayla kapatıp yirmi dakika, tepsi mayasının gelmesi için, hamuru bekletin.
  6. Tepside dinlenen hamurun parmaklarınızla yavaşça bastırın.
  7. Ardından hazırlanan iç harçtan hamurun üzerine kaşık yardımıyla yayın.
  8. Son olarak hamurun üzerine, göz kararı,susam, çörek otu,isot biber,serpelim.
  9. Ardından, son olarak,hafifçe üzerine, zeytinyağı gezdirin.
  10. 180 derecede 25 dakika denetimli olarak biberli ekmeği pişirin. Afiyet olsun 🙏🪷.

Ben kendi fırın ayarıma nazaran, ön ısıtma yapılmadan,soğuk fırında,180 derecede 25 dakika,da biberli ekmeği pişirdim. 🙏🪷.

Sucuklu Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta Piyazı
Mayasız Çiğ Börek
Kinoali Kerevizli Mücver
Gelin Bohçası
Triliçe
Etli Kuru Fasulye
Hdabla | © 2025 |