Su Tatlısı

Su Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım bardak yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Su Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce uygun bir tencereye 2 bardak şeker ve 1. 5 bardak kaynar su ekleyip 15 dk. Kaynamaya bırakın şerbet olduktan sonra soğumaya bırakın.
- Daha sonra yarım limon suyu ekleyıp bir kenara bırakın.
- Derin bir kaba 3 yumurta ve 1 bardaok şeker alıp karıştırın sonra yoğurt koyup limomu sıkıp kabuğunu rendeledikten sonra bir paket kabartma tozu ve unu eleyip fırında 180 derece 30 dk. Pişirin.
- Kek piştikten sonra soğumuş şerbeti üstüne dökerek bekletiniz kek şerbeti çektikten sonra lisana diğiniz üzere süsleyip 1 saat dolapta bekletikten sonra servis edebilirsiniz.
Su Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
