Su Tatlısı

Su Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Su Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce uygun bir tencereye 2 bardak şeker ve 1. 5 bardak kaynar su ekleyip 15 dk. Kaynamaya bırakın şerbet olduktan sonra soğumaya bırakın.
  2. Daha sonra yarım limon suyu ekleyıp bir kenara bırakın.
  3. Derin bir kaba 3 yumurta ve 1 bardaok şeker alıp karıştırın sonra yoğurt koyup limomu sıkıp kabuğunu rendeledikten sonra bir paket kabartma tozu ve unu eleyip fırında 180 derece 30 dk. Pişirin.
  4. Kek piştikten sonra soğumuş şerbeti üstüne dökerek bekletiniz kek şerbeti çektikten sonra lisana diğiniz üzere süsleyip 1 saat dolapta bekletikten sonra servis edebilirsiniz.

Su Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Tatlı Çörek
Arpa Şehriye Salatası
Kremalı Patates Çorbası
Hindi Tandır
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)
Tel Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |