Su İle Krep Hamuru

Su İle Krep Hamuru Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 buçuk dolu su bardağı su (500ml)
  • 3 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
  • Sıvı yağı kızartmak için

Su İle Krep Hamuru Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur hazırlamak için yumurta su ile çırpıp başlıyoruz, sonra sıvı yağ ve şeker, tuz, un yavaşça ekliyoruz. Un eklerken güzelce çırpıyoruz.
  2. Ortadan biraz yüksek ateşte ısıtılmış yağlı tavaya krep hamuru kepçe yardımıyla döküyoruz.
  3. Çevirerek iki tarafından kızartıyoruz.
  4. Tavaya yeni krep kızartmak için sıvı yağı ek ediyoruz.
  5. Bu tanımdan 9-10 tane krep çıkıyor♨️

👍Süt kullanmadan lezzetli krep hazır. Sıcak sıcak servis edebiliriz.

Afiyet olsun 🍽️.

Su İle Krep Hamuru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği Tarifi
Pratik Kabak Yemeği
Tarçınlı Damla Çikolatalı Küflü Kurabiye
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Tavada Pratik Kazandibi
Pofuduk Poğaça
Hdabla | © 2025 |