Su Böreği Tadında Tepsi Börek
Su Böreği Tadında Tepsi Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 200 gr beyaz peynir
- Çökelek
- 1 tutam maydanoz
Aralarına sürmek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 sade soda
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Susam
Su Böreği Tadında Tepsi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzu hazırlayalım bunun için bi kaba yoğurt ,soda ,kabartma tozu ,yağı ve yumurtayı alıp pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Daha sonra peynirli içimizi hazırlayalım maydanozları doğrayalım ve peynire ekleyelim.
- Daha sonra fırın tepsimize 1 yufkayı serelim.
- Arasına yaptığımız sostan yeteri kadar dökelim.
- 3 yufkayı bu halde tepsimize serip ortalarını sosladıktan sonra peynirimizi ortaya dökelim ve yayalım.
- Peyniri serptikten sonra sostan biraz daha dökelim ve yufkayı örtelim tekrar sos tekrar yufka tekrar sos ve tekrar yufka en son kalan sosumuzu böreğimizin üstüne dökelim ve susam serpelim.
- Fırınımızı 200° ayarlayıp böreği fırına verelim altlı üstlü kızartalım. Afiyet olsun.
Su Böreği Tadında Tepsi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








