Su Böreği Tadında Pratik Börek

Su Böreği Tadında Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 2 şişe soda
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağına yakın kaşar peyniri

Su Böreği Tadında Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosu hazırlamak ile başlayalım.
  2. 2 şişe soda, 2 yumurta ve tuz ve sıvıyağı güzelce çırpalım.
  3. Yufkaları rulo haline gelip şerit şerit keselim.
  4. Tavanıza ya da fırın tepsinizi yağlayalım ki yapışmanız yufkaların yarısını tabana bastıralım ve üzerine çokça sostan dökelim.
  5. Arasına peynirleri yayalım. Ve kalan harcı sosun içine batırıp peynirlerin üzeri kapanacak formda yayalım.
  6. Üzerine isterseniz çörek otu susam serpebilirsiniz. Ben sevmediğim için koymadım.
  7. 180 derece fırında 30-35 dk ortası güzelce kızarana kadar pişiyor.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Su Böreği Tadında Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cup Cake Kuru Meyveli
1. Gün İftar Menüm
Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden )
Brokoli Salatası (Kaşık Kaşık Yemelik)
Papaz Yahnisi
Soğuk Çorba
Hdabla | © 2025 |