Su Böreği Tadında Peynirli Börek

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- Yarım kilo beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Ara katlar için sos:
- 1 şişe sade maden suyu
- 2 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 şişe maden suyu
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt(susuz yerinden)
- Az birşey tuz
Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın tepsisi yağlanır yahut fırın kağıdı serilir.
- İlk yufka düz bir formda pile yapmadan tepsinin dışına sarkacak halde serilir.
- Sostan kepçe yardımıyla biraz sos gezdirilir.
- İkinci yufka pileli olarak serilir ve tekrar sos gezdirilir .
- Peynirden biraz modül alınır üzerine ufalanır, doğranmış maydanozdan serpilir tekrar iki yufka konur ortasına sos gezdirilir tekrar peynir maydanoz serpilir en alttaki yufkanın kenarları kesilir yufkaların üzerine konur .
- Son 2 yufkanın biri yeniden pileli serilir, sos dökülür son yufka düz biçimde pile yapmadan serilir börek dilimlenir.
- 1 şişe sade maden suyu dökülür.
- Börek maden suyunu çekerken o sırada böreğin üst sosu hazırlanır ,bir kasede yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ ,tuz çırpılır ,böreğin üzerine sürülür .
- Önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- 35- 40 dakika her fırın farklı olabilir tabi.
Not: yoğurt ve maden suyu çok hoş ve lezzetli yapıyor hem hoş kabarıyor hem de çok hoş kızarıyor ailem bu böreğe bayılıyor çok seviyor eminim ki siz de çok hoş yaparsınız 🙂 afiyet olsun. :).
Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


