Su Böreği Tadında Nefis Börek

Su Böreği Tadında Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sos için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- Tuz
İç gereç;
- Peynir ya da patates
Üzeri için;
- 1 maden suyu
- Çörek otu
- Susam
Su Böreği Tadında Nefis Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzu hazırlayalım, bütün materyalleri güzelce çırpalım. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım ve bir yufkamızı içine serelim.
- Kalan yufkalarımızın 2,5 adedini 3-4 modüle ayırıp ayırıp sosa bulayıp tepsiye eşit bir biçimde diziyoruz. İç materyalini koyuyoruz. Ben süzme peynirle yaptığım ve o da biraz kendinden tuzlu olduğu için sosa tuz koymuyorum.
- Sonrasında kalan 2buçuk yufkamızı da parçalayıp sosa bulayıp tepsiye eşit bir biçimde diziyoruz.
- İlk serdiğimiz yufkayı da tepsiye toplayıp böreğimizi dilimliyoruz ve kalan sosu her tarafına gelecek halde döküyoruz. Vaktiniz varsa biraz dinlendirin, ben genelde 1gün evvelce yapıp dolaba koyuyorum çok daha lezzetli oluyor.
- Son olarak da maden suyumuzu, çörek otu ve susamımızı döküp 200 derece ayarlı fırına altlı üstlü çalıştırıp atıyoruz. Yaklaşık 45-50 dakika da pişiyor. Yapanların eline sıhhat şimdiden, afiyet olsun 🌸.
Not:Bazen göz kararı ikinci maden suyu da döküyorum.
Su Böreği Tadında Nefis Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



