Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek

Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

Arasına;

  • Beyaz peynir

Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı katlayıp bir parmak kadar genişlikte yufkayı keselim.
  2. Yağlanmış tepsinin alt tabanına yufkanın yarısını ek edelim ,sosun yarısını eşit üzerine gezdirelim.
  3. Arasına peyniri ek edelim.
  4. Kalan yufkayı üzerine ek edelim.
  5. Sosun kalanın üzerine eşit gezdirelim.
  6. 190 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim. Afiyetle.

Not ;sizin tepsiden çıkmazsa zorlamayın olağan üzerinden keserek sunabilirsiniz.

Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Makarna Salatası
Orman Meyveli Cobler
Peynirli Milföy Börek
Hdabla | © 2025 |