Su Böreği
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- İç harçı için;
- Yarım kilo beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 250 gr tereyağı
Haşlamak için;
- 5 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yoğuralım yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Yoğurduktan sonra 12 adet eşit bezelere ayıralım .
- Üstünü pak bir bezle örtüp 10-15 dinlendirelim ,dinlenen hamurları çok ince olmayacak bi formda açalım.
- Kaynamış suyun içine tuz atıp hamurları tek tek haşlayalım.
- 1-2 sefer suda kabaran hamuru soğuk su dolu kabın içine alalım, fazla suyunu sıktırıp tepsiye alalım.
- Her kata erimiş tereyağından gezdirelim.
- 6. Kata peynirli harçtan koyup tekrar dan hamurları haşlayıp tek tek her katına erimiş tereyağından gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









