Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Klasik bir tepsi ölçüsü;

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • Un
  • Tuz

İç harcı için;

  • Peynir (böreklik alınabilir yoksa kalıpla da yapılıyor tuzuna dikkat edin)
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Üstü için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşık sıvı yağ

Ara katlar için;

  • Sıvı yağ  (ben birer kat ortayla 3 yemek kaşığı yağ döküyorum)
  • En büyük uzunluk tencerenin yarısı kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  2. 10 bezeye ayırın ve açın.
  3. Tenceredeki suyu kaynatın.
  4. Bir kaba da olağan derecede su koyun.
  5. Açtığınız hamuru evvel sıcak suya bırakıp yaklaşık 20 sn durduktan sonra soğuk suya alın ordan da suyunu süzüp tepsiye yerleştirin.
  6. Birer beze ortayla 3 yemek kaşığı sıvı yağı dökün.
  7. 5. Bezeden sonra peynir ve maydanoz koyup süreçleri tamamlayın.
  8. En son yumurta ve yağı karıştırıp üstüne dökün.
  9. Bir kaç noktaya bıçak batırın.
  10. 200 derecede 45 dk pişirin (fırına nazaran pişme müddeti değişebilir).Afiyet olsun 💚.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cafe De Karamel Şeftali
Tam Buğdaylı El Açması Leziz Makarna Tarifi
Tiramisu Pasta (Videolu)
Nişastasız Kurabiye Tarifi
Kolay Muhallebi
Kremalı Salçalı Makarna
Hdabla | © 2025 |