Su Böreği
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Klasik bir tepsi ölçüsü;
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- Un
- Tuz
İç harcı için;
- Peynir (böreklik alınabilir yoksa kalıpla da yapılıyor tuzuna dikkat edin)
- Maydanoz (isteğe bağlı)
Üstü için;
- 1 adet yumurta
- 3 kaşık sıvı yağ
Ara katlar için;
- Sıvı yağ (ben birer kat ortayla 3 yemek kaşığı yağ döküyorum)
- En büyük uzunluk tencerenin yarısı kadar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- 10 bezeye ayırın ve açın.
- Tenceredeki suyu kaynatın.
- Bir kaba da olağan derecede su koyun.
- Açtığınız hamuru evvel sıcak suya bırakıp yaklaşık 20 sn durduktan sonra soğuk suya alın ordan da suyunu süzüp tepsiye yerleştirin.
- Birer beze ortayla 3 yemek kaşığı sıvı yağı dökün.
- 5. Bezeden sonra peynir ve maydanoz koyup süreçleri tamamlayın.
- En son yumurta ve yağı karıştırıp üstüne dökün.
- Bir kaç noktaya bıçak batırın.
- 200 derecede 45 dk pişirin (fırına nazaran pişme müddeti değişebilir).Afiyet olsun 💚.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







