Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- 5-5,5 bardak un
İç harcı için
- 100 gram lor peyniri(çökelek)
- Maydanoz
Üzeri için
- 150 gram eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı çırpalım sonra su tuz ekleyip çırpalım.
- Unu denetimli ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Hamur toparlanınca bezeler halinde hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Üzeri kurumasın diye bezle üzerini örtelim.
- Ben 12 bezeden yaptım tavanızın boyutuna nazaran bezelerinizi arttırıp azaltabilirsiniz.
- Tavada tereyağ eritelim yanmaması için azda sıvı yağ ekleyelim.
- Hamur dinlenirken ocağa büyük bi tencerede su koyup kaynatalım yanınada geniş bir kapta soğuk su hazırlayalım. Soğuk suya tuz ekleyelim.
- Dinlenen hamuru tek tek un yardımıyla açalım ve açtığımız yufkayı sıcak suya atıp haşlayalım sonrasında sıcak sudan alıp soğuk suya batıralım sonrasında böreği yapacağımız tavayı biraz yağlayıp tavayı ısıtıp birinci kat yufkayı dizelim.
- Her kata erittiğimiz tereyağından 1-2 kaşık ekleyelim.
- 6 katada tıpkı süreci yaptıktan sonra çökelek peyniri (lor peyniri) ve maydanozu tuzla karıştırıp tavaya eşit biçimde yayalım.
- Üzerine 6 kat daha birebir süreçleri yapalım. En üst katada eritilmiş tereyağ ekleyip ocağa pişirmek için alalım.
- Ocakta daima tavayı çevirerek kenar kısımlarından birinci 2-3 çeşit yüksek ateşte pişirelim. Sonrasında orta ateşte çevirerek pişirmeye devam edelim.
- Altı kızaran böreği dikkatli halde çevirelim tavaya tekrar yağ ekleyerek böreğin öbür yüzünü tekrar evvel yüksek ateşte kenar kısımlarından çevirerek pişirip altını kısalım. Kenarlarından denetim ederek pişen böreği biraz dinlendirip soğumaya yakınken keselim. Böreğimiz servise hazır.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







