Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için; (250 gram bardak ölçüm)
- 4,5 su bardağı un
- 6 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
- 500 gram ezine peynir
- ½ demet maydanoz
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşlamak için:
- Su
- Tuz
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurma kabına un, yumurta, su ve tuz ile yoğurun 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı farklı bir tabakta peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
- Hamuru 8 bezeye ayrıp ince açın.
- Tencerede suyu kaynatın.
- Yufkaları tuzlu kaynar suda 10-15saniye haşlayıp soğuk suya alın.
- Yağlanmış tepsiye birinci yufkayı haşlamadan serin.
- Haşlanmış yufkaların ortalarına yağ sürün ve 4 yufka olunca peynirli harç ekleyin.
- 200°c alt/üst fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











