Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için; (250 gram bardak ölçüm)

  • 4,5 su bardağı un
  • 6 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harç için;

  • 500 gram ezine peynir
  • ½ demet maydanoz
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşlamak için:

  • Su
  • Tuz

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurma kabına un, yumurta, su ve tuz ile yoğurun 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı farklı bir tabakta peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
  3. Hamuru 8 bezeye ayrıp ince açın.
  4. Tencerede suyu kaynatın.
  5. Yufkaları tuzlu kaynar suda 10-15saniye haşlayıp soğuk suya alın.
  6. Yağlanmış tepsiye birinci yufkayı haşlamadan serin.
  7. Haşlanmış yufkaların ortalarına yağ sürün ve 4 yufka olunca peynirli harç ekleyin.
  8. 200°c alt/üst fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufka Ekmek Üstü Bulgur
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)
Piyaz
Mantar Patates Topları (Videolu)
Pırasa Diblesi
Çikolatalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet