Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • ​10 adet büyük uzunluk yumurta
  • ​1 kg un
  • ​1 tatlı kaşığı tuz
  • ​Yarım çay bardağı su

​Haşlama suyu için:

  • ​Geniş bir tencerede bol su
  • ​1 tatlı kaşığı tuz

​Yağlama ve iç harç için:

  • ​250 gram eritilmiş tereyağı
  • ​Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ​400 gram beyaz peynir
  • ​Yarım demet taze maydanoz
  • ​İsteğe bağlı pul biber

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun yoğrulması ​geniş bir kaba unun üçte ikisini alın ve ortasını havuz üzere açın.
  2. Yumurtaları, tuzu ve suyu bu havuza ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
  3. Kalan unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru 15-20 dakika dinlendirdikten sonra 10-12 eşit bezeye ayırın.
  5. Yufkaların açılması ​bezeleri teker teker, olabildiğince ince olacak halde açın.
  6. Açtığınız yufkaları pak bir bezin üzerine serin.
  7. Yufkaları açma süreci bittiğinde, her bir yufkanın yaklaşık 10 dakika kadar yavaşça kurumasını bekleyin.
  8. Haşlama ve süzme ​geniş bir tencerede bol suyu kaynatın ve içine tuz ekleyin.
  9. Yanına soğuk su dolu öbür bir kap hazırlayın.
  10. Açtığınız yufkaları tek tek kaynar suya batırın ve 15-20 saniye kadar haşlayın.
  11. Yufkayı kaynar sudan çıkarıp çabucak soğuk suya daldırın ve akabinde bir süzgeç yardımıyla fazla suyunu süzün.
  12. Tepsinin hazırlanması ve dizme ​fırın tepsisini eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla çokça yağlayın.
  13. Haşlamadığınız birinci yufkayı tepsiye serin.
  14. Üzerine yağ karışımından gezdirin.
  15. Diğer yufkaları haşlama sırasına nazaran tepsiye kat kat döşemeye başlayın.
  16. Her katın ortasına yağ sürmeyi unutmayın.
  17. İç harcın eklenmesi ​yufkaların yarısını serdikten sonra, ezdiğiniz beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımını tepsinin her yerine eşit halde yayın. İsteğe bağlı olarak pul biber serpebilirsiniz.
  18. Kalan katların dizilmesi ve pişirme ​iç harcın üzerine kalan haşlanmış yufkaları da tıpkı formda, ortalarına yağ sürerek dizmeye devam edin.
  19. Son yufkayı haşlamadan, en alta serdiğiniz üzere en üste de serin.
  20. Kalan yağ karışımını böreğin üzerine gezdirin.
  21. Böreği keskin bir bıçakla dilimlere ayırın. ​önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü nar üzere kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  22. Fırından çıkan su böreğini birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya Çorbası
Spoonful
Domates Çorbası
Azerbaycan Döşeme Pilavı
Halamın Pastası
Ton Balıklı Makarna
Hdabla | © 2025 |