Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 8 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 750 gram lor peynirli
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100gr tereyağ

Haşlamak için;

  • 10 lt su

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur harcı için; gerekli sıvı materyalleri uygun bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Karışan gereçlerin üzerine unu denetimli bir formda ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen hamurumuzu 12 bezeye ayıralım. (böylelikle 2 tepsi börek elde edebilirsiniz. ).
  4. Bezelerimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak formda açalım. Masanın üzerine serip kurumaması için üstlerini uygun bir örtüyle kapatalım.
  5. Tepsimizi yağlayalım.
  6. 5 litre suyu kaynatalım altını kısalım.
  7. 5 litre soğuk suyu da uygun bir kaba alıp hazır edelim.
  8. Yuflakalarımızı teker teker kaynayan suyun içine 1-2 dk atıp haşlayalım.
  9. Haşlanan yufkayı soğuk suyun içine atıp, 2-3 dk bekletelim.
  10. Yufkalar haşlanırken bir kenarda uygun tavada yağı eritip, üzerine sıvı yağı ekleyelim.
  11. Haşlanan yufkaları ortalarına yağ gezdirerek tepsimize serelim. 3. yufkadan sonra iç harcını koyalım.
  12. Üzerine 3 yufka daha serelim ortalarına yağ gezdirmeyi unutmayalım.
  13. En üst kısmına da yağ gezdirelim.
  14. Tepsilerimizi yufkalar suyunu çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  15. 200 derece de evvelce ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
  16. Fırından çıktıktan sonra üzerine bez kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  17. Dinlenen böreği servis için hazır edebiliriz. Afiyet olsun. 🤗 (fazla gelen böreği kış için buzluğa da kaldırabilirsiniz. Buzluktan çıkarıp ısıttığınızda taze yapılmış üzere oluyor. Tavsiye ederim)

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Kremalı Patates Graten
Sodalı Poğaça
Zeytinyağlı Biber Dolması
Fırında Kadınbudu Köfte
Çilekli Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |