Su Böreği
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 8 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- 750 gram lor peynirli
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100gr tereyağ
Haşlamak için;
- 10 lt su
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur harcı için; gerekli sıvı materyalleri uygun bir kapta karıştırıyoruz.
- Karışan gereçlerin üzerine unu denetimli bir formda ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu 12 bezeye ayıralım. (böylelikle 2 tepsi börek elde edebilirsiniz. ).
- Bezelerimizi ne çok ince ne de çok kalın olacak formda açalım. Masanın üzerine serip kurumaması için üstlerini uygun bir örtüyle kapatalım.
- Tepsimizi yağlayalım.
- 5 litre suyu kaynatalım altını kısalım.
- 5 litre soğuk suyu da uygun bir kaba alıp hazır edelim.
- Yuflakalarımızı teker teker kaynayan suyun içine 1-2 dk atıp haşlayalım.
- Haşlanan yufkayı soğuk suyun içine atıp, 2-3 dk bekletelim.
- Yufkalar haşlanırken bir kenarda uygun tavada yağı eritip, üzerine sıvı yağı ekleyelim.
- Haşlanan yufkaları ortalarına yağ gezdirerek tepsimize serelim. 3. yufkadan sonra iç harcını koyalım.
- Üzerine 3 yufka daha serelim ortalarına yağ gezdirmeyi unutmayalım.
- En üst kısmına da yağ gezdirelim.
- Tepsilerimizi yufkalar suyunu çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
- 200 derece de evvelce ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine bez kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen böreği servis için hazır edebiliriz. Afiyet olsun. 🤗 (fazla gelen böreği kış için buzluğa da kaldırabilirsiniz. Buzluktan çıkarıp ısıttığınızda taze yapılmış üzere oluyor. Tavsiye ederim)
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















