Spoonful (Kaşık Tatlısı)

Spoonful (Kaşık Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ( yoksa margarin )
  • 1 paket vanilya

Alt taban için;

  • Kakaolu kek

Üzeri sosu için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1,5 paket tablet çikolata ( bitter de olur )

Spoonful (Kaşık Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak muhallebiyi yapıyoruz.
  2. Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un, nişastayı alarak kısık ateşte karıştıralım kaynayınca altını kapatalım.
  3. Krem şanti, vanilya ve tereyağını ekleyelim sıcaklığı ile eriyene kadar el çırpıcısı ile çırpar halde karıştıralım.
  4. Kaplarımıza en alt tabana keki bölüştürüp kaşık yardımı ile bastıralım.
  5. Kaplara muhallebiyi bölüştürelim.
  6. Üzeri için çikolata sosumuzu yapalım.
  7. Sos tenceresine kremayı alalım hafif ısıtalım ve tablet çikolatamızı içine ekleyelim eritelim. Sosumuz hazır.
  8. Kapların en üst katına da sosumuzu dökelim ve dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, ben hindistan cevizi serptim.
  9. Servis etmeden evvel en az 1 saat dolapta dinlendirin.

Deneyeceklere afiyet olsun🌸

Spoonful (Kaşık Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan)
Mantılı Köz Patlıcan Salata
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Leziz Tat Mercimekli Kek
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |