Soya Soslu Sebze Sote (Sebze Şöleni)

Soya Soslu Zerzevat Sote (Sebze Şöleni) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 3 adet köy biberi
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet mor soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kadar soya sosu
  • Tatlı toz biber
  • Kekik

Soya Soslu Zerzevat Sote (Sebze Şöleni) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün zerzevatları çok uzunsa ikiye bölüp ince uzun şeriler halinde fotoğraftaki üzere doğrayalım. Soğanı piyazlık doğrayalım.
  2. Uygun büyüklükte derin bir tavaya (vok tava da kullanılabilirsiniz) zeytinyağını ek edip yüksek ateşte kızdıralım.
  3. Ardından evvel havuçları zeytinyağında kavurup hafif karıştıralım.
  4. Sırayla biberleri, kabakları en son da soğanları ek edip yüksek ateşte pişirelim.
  5. Sebzeleri ek ederken bir evvelki sebzelerinin yarı pişmiş olmasına dikkat edilmelidir o sebepten zerzevatları ikişer dakika ortayla koyabilirsiniz.
  6. Tüm sebzeler suyunu bırakıp çekicektir sebzeler küçülene kadar hafif karıştırın bu etapta kekik ve toz biberi ek edin ama muhakkak tuz koymayın zira soya sosu kullanalıcak zaten tuz oranı yüksek bir sostur.
  7. Son olarak ocağı en kısığa alıp soya sosunu ek edelim sebzeler tüm sıvıyı çekene kadar pişirelim. Sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Soya Soslu Zerzevat Sote (Sebze Şöleni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Spoonful Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Karamelli Revani
Yulaf Mantısı (Şipşak Diyete Uygun Lezzet)
Kahvaltı Menüm
Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı
Bezelye Yemeği
Tahinli Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.