Soya Soslu Sebze Sote (Sebze Şöleni)

Soya Soslu Zerzevat Sote (Sebze Şöleni) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet köy biberi
- 2 adet kapya biberi
- 1 adet mor soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kadar soya sosu
- Tatlı toz biber
- Kekik
Soya Soslu Zerzevat Sote (Sebze Şöleni) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün zerzevatları çok uzunsa ikiye bölüp ince uzun şeriler halinde fotoğraftaki üzere doğrayalım. Soğanı piyazlık doğrayalım.
- Uygun büyüklükte derin bir tavaya (vok tava da kullanılabilirsiniz) zeytinyağını ek edip yüksek ateşte kızdıralım.
- Ardından evvel havuçları zeytinyağında kavurup hafif karıştıralım.
- Sırayla biberleri, kabakları en son da soğanları ek edip yüksek ateşte pişirelim.
- Sebzeleri ek ederken bir evvelki sebzelerinin yarı pişmiş olmasına dikkat edilmelidir o sebepten zerzevatları ikişer dakika ortayla koyabilirsiniz.
- Tüm sebzeler suyunu bırakıp çekicektir sebzeler küçülene kadar hafif karıştırın bu etapta kekik ve toz biberi ek edin ama muhakkak tuz koymayın zira soya sosu kullanalıcak zaten tuz oranı yüksek bir sostur.
- Son olarak ocağı en kısığa alıp soya sosunu ek edelim sebzeler tüm sıvıyı çekene kadar pişirelim. Sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Soya Soslu Zerzevat Sote (Sebze Şöleni) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




