Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu

Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı soğuk su
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı bal
Bonfile için;
- 4 kesim bonfile
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardak ayçiçek yağı
Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve biber julyen doğranarak yağlı tavada sotelenmeye başlanır.
- Üzerine minik doğranan sarımsaklar eklenerek sotelenmeye devam edilir.
- Mısır nişastası eklenerek kokusu çıkartılır.
- Soğuk su yavas yavas eklenerek kıvamlı hale getirilir.
- Üzerine soya sosu, zencefil, kekik ve bal eklenerek 30-40 sn daha pişirilir ve ocağın altı kapatılarak ince kıyılmış maydanoz da eklenerek altı kapatılır.
- Bonfileler ayçiçekyağla karışık tereyağında altı üstü kızarasıya kadar çevrilerek 7- 8 dk pişirilir üzerlerine sos eklenerek servis edilir.
Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






