Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu

Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı bal

Bonfile için;

  • 4 kesim bonfile
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardak ayçiçek yağı

Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve biber julyen doğranarak yağlı tavada sotelenmeye başlanır.
  2. Üzerine minik doğranan sarımsaklar eklenerek sotelenmeye devam edilir.
  3. Mısır nişastası eklenerek kokusu çıkartılır.
  4. Soğuk su yavas yavas eklenerek kıvamlı hale getirilir.
  5. Üzerine soya sosu, zencefil, kekik ve bal eklenerek 30-40 sn daha pişirilir ve ocağın altı kapatılarak ince kıyılmış maydanoz da eklenerek altı kapatılır.
  6. Bonfileler ayçiçekyağla karışık tereyağında altı üstü kızarasıya kadar çevrilerek 7- 8 dk pişirilir üzerlerine sos eklenerek servis edilir.

Soya Soslu, Ballı Et Bonfile Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Kabak Yemeği
Havuç Tarator (8+ay)
Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz
Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı
Soslu Karpuz Peynir Tabağı
Kırıkkale Usulü Dönderme (Yöresel)
Hdabla | © 2025 |