Sosunda Pişen Mantı

Sosunda Pişen Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • 1 litre kaynamış su

Üzeri için :

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Sosunda Pişen Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tencereye alıp kokusu çıkana kadar eritiyoruz ,üzerine birazda sıvı yağ koyuyoruz.
  2. Daha sonra salçayı koyup biraz kavurup, üzerine baharat ve naneyi ekliyoruz.
  3. Kavrulmuş olan sosumuzun üzerine mantımızı koyup bir hoş karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra kaynamış suyumuzu üzerine döküyoruz. Daha sonra tuz ek ediyoruz.
  5. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Pişirdiğimiz mantıyı servis kabına alıp hazırlamış olduğumuz sarımsaklı sosu döküyoruz ve üzerine nane serpip servis yapıyoruz.

Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

Sosunda Pişen Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması
Peynirli Poğaça Tarifi
Elmalı Kurabiye
Tavuk Tava
Tom Ve Jerrynin Tavuğu
Hdabla | © 2025 |