Soslu Yoğurtlu Tavuk Tantuni

Soslu Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600 gram)
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber ve ya pul biber (acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Lavaş ekmeği
İçine koymak için:
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 domates
- Maydanoz
- Dere otu
Sosu için ;
- 3 domates rendesi
- Bir kaşık salça
- Bir kaşık tereyağ
- Yoğurt
- Sarımsak
Soslu Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüs eti minik minik doğranır.
- Etleri tavaya alıp yarım bardak su ile haşlamaya bırakılır.
- Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
- Tuz ve maydanoz ek edilerek karıştırılır.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
- Sosumuz için domates rendesi salça ve tereyağ küçük bir tavada pişirilir ve kapatılır.
- Suyunu çeken tavuklarımıza iki yemek kaşığı yağ eklenir ve kavurulur.
- Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor).
- Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
- Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
- Yağ sevmeyen benim üzere hazırlanan sostan içine ek edebilir.
- Üstüne tavuk konulur.
- Dürümü tabağa alıp lokmalik doğranır.
- Sosu ve yoğurt üstünde gezdirilir.
Servis edilir.Afiyet olsun.
Soslu Yoğurtlu Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






